РетроЧек ХИВRetrocheckhivtestХИВСПИНHIVAIDSХИВ тестанонимно ХИВ/СПИНсиндром на придобитата имунна недостатъчностХИВ-позитивенизследване ХИВизследване СПИНсимптоми на ХИВ/СПИНрисков сексуален контактнепротектиран полов контактполово предавани болестиинфектиранеантиретровирусенлечение ХИВ/СПИН
Аз знам!
Национална Информационна Кампания
за Изследвания за ХИВ

Пресконференция Европейската седмица за изследване за HIV

22.11.2013 г. - Прес клуб БТА
Участие на Национална пациентска организация и Ротаракт клуб София-Тангра в Европейската седмица за изследване за HIV
 
Пресконференция за обявяване старта на инициативите
 
На 22 ноември 2013 г. в Пресклуб БТА ще бъде организирано медийно събитие за обявяване старта на кампанията. На събитието ще присъстват представители на всички партньорски организации – НПО, Ротаракт клуб София-Тангра, БАСП, Сдружение „Здраве без граници”, Фондация „Надежда срещу СПИН”.
 
Поредица от събития в столични клубове
Национална пациентска организация, съвместно с Ротаракт клуб ще организира редица събития в столични клубове. Наши представители ще раздават презервативи и информационни материали за това как хората могат да се предпазят от заразяване и къде могат да се изследват и консултират безплатно и анонимно за HIV.
 
Партньорство със сдружение „Здраве без граници”
На адреса на Центъра за сексуално здраве на сдружение „Здраве без граници” - ул. „Цар Самуил” №111 всички желаещи ще могат да получат анонимна консултация и изследвание за HIV. Консултациите ще се извършват всеки делничен ден от 9:00 до 17:00 часа.
 
Партньорство с фондация „Надежда срещу СПИН” и Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве (БАСП)
Пилотна скринингова акция за безплатно и анонимно изследване за HIV в два малки града на страната
Акцията ще се състои на 29 ноември 2013 г. Продиктувана е от факта, че в по-малките населени места липсва достъп до нископраговата услуга за анонимно и безплатно изследване.
 
Онлайн и телефонни консултации
В най-популярните сайтове за запознанства у нас ще бъдат направени профили, чрез които всички желаещи ще могат да получат консултация относно HIV/СПИН, както и други заболявания, предавани по сексуален път.
На пациентската линия на НПО всички желаещи ще могат да зададат своите въпроси, свързани с HIV/СПИН, хепатит, коинфекции и други заболявания. Обучените медицински специалисти ще насърчават хората да се изследват и предпазват.
Кампанията ще бъде активно промотирана чрез Фейсбук страницата на НПО, където ще са описани всички активности, предвидени в рамките на Европейската седмица да изследване за HIV.
 

Още новини и събития

27.11.2014 г. - Пресклуб БТА
На 27 ноември (четвъртък) от 11:00 часа, в Пресклуб БТА (бул. „Цариградско шосе&r ...виж подробно
21.06.2013 г.
„Аз знам!“ достигна до финала на конкурса за най-добър уебсайт, организиран ...виж подробно
01.03.2013 г.
Като част от кампанията „& АЗ ЗНАМ” на 1 декември 2012 г. старти ...виж подробно