РетроЧек ХИВRetrocheckhivtestХИВСПИНHIVAIDSХИВ тестанонимно ХИВ/СПИНсиндром на придобитата имунна недостатъчностХИВ-позитивенизследване ХИВизследване СПИНсимптоми на ХИВ/СПИНрисков сексуален контактнепротектиран полов контактполово предавани болестиинфектиранеантиретровирусенлечение ХИВ/СПИН
Аз знам!
Национална Информационна Кампания
за Изследвания за ХИВ

Студенти дискутират болестта на 21 век на 13 април

13.04.2011 г. - Софийски Университет - аудитория 45 на Ректората - 18:00 часа


Студенти от СУ ще дискутират болестта на 21 век на 13 април. В 18:00 часа в аудитория 45 на Ректората ще бъдат разискани проблемите, свързани с превенцията, ранното диагностициране и рисковете от заболеваемост на ХИВ/СПИН. Гост-лектор ще бъде д-р Станимир Хасърджиев, председател на Националната пациентска организация (НПО).

Ще бъдат представени и трите начина за изследване: КАБКИС (Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН), в медицинска лаборатория или чрез тест, закупен от аптека (задължително се извършва от медицинско лице), както и предстоящите прояви на кампанията.

Повече подробности за предстоящата дискусия студентите могат да научат от ефира на радио "Реакция" в началото на следващата седмица.

Проявата е част от националната информационна кампания за превенция на ХИВ/СПИН - "& АЗ ЗНАМ", организирана от Ротаракт клуб София-Тангра с партньорството на Ротаракт клубове от цялата страна и НПО. Тя стартира в края на месец ноември. Основните цели на кампанията са: информиране за начините за изследване за заболяването, превенцията на ХИВ и ранното диагностициране на носителството на вируса.Повече информация може да немерите на сайта на кампанията:
http://hivtest.bg/

Още новини и събития

27.11.2014 г. - Пресклуб БТА
На 27 ноември (четвъртък) от 11:00 часа, в Пресклуб БТА (бул. „Цариградско шосе&r ...виж подробно
22.11.2013 г. - Прес клуб БТА
Участие на Национална пациентска организация и Ротаракт клуб София-Тангра в Европейскат ...виж подробно
21.06.2013 г.
„Аз знам!“ достигна до финала на конкурса за най-добър уебсайт, организиран ...виж подробно