РетроЧек ХИВRetrocheckhivtestХИВСПИНHIVAIDSХИВ тестанонимно ХИВ/СПИНсиндром на придобитата имунна недостатъчностХИВ-позитивенизследване ХИВизследване СПИНсимптоми на ХИВ/СПИНрисков сексуален контактнепротектиран полов контактполово предавани болестиинфектиранеантиретровирусенлечение ХИВ/СПИН
Аз знам!
Национална Информационна Кампания
за Изследвания за ХИВ

Безплатна скринингова акция за ХИВ и хепатит ще се проведе по повод Световния ден за борба със СПИН

30.11.2011 г. - София, пред паметника Патриарх Евтимий
На 1 декември (четвъртък), предпаметника на Патриарх Евтимий в София ще се проведе безплатна скринингова акция за носителство на ХИВ и хепатит. Скринингът е по повод отбелязването на Световния ден за борба със СПИН и е част от кампанията „& АЗ ЗНАМ”, която се провежда за втора поредна година. Инициативите във връзка със Световния ден се организират от Ротаракт клуб София-Тангра, Национална пациентска организация и здравния интернет сайт doctoronline.bg и се осъществяват с подкрепата на Столична община, Фондация „Инициатива за здраве”, MSD и Мирта медикус.
 
Всички желаещи ще имат възможност безплатно да се тестват и да проверят своя ХИВ и хепатитен статус. Скрининговата акция ще стартира в 10:00 и ще приключи в 16:00 часа или при изчерпване на количествата на тестовете. През това време всички минувачи ще получат информационни материали, посветени на темата, както и презервативи.
 
На същия ден в 13:00 часа от Националния дворец на културата ще стартира и шествие, посветено на Световния ден, със следния маршрут: бул. „Витоша”, ул. „Алабин”, ул. „Граф Игнатиев”, паметника на Патриарх Евтимий. Участниците в шествието ще раздават на минувачите информационни материали.
 
Тазгодишните инициативи във връзка със Световния ден за борба със СПИН поставят акцент върху значението на ранното диагностициране на носителството на вируса, благодарение на което се постига навременно започване на адекватно лечение. Целта на кампанията е да покаже на широката общественост, че СПИН не е нито срамна болест, нито смъртна присъда, а заболяване, за което вече съществува ефикасна поддържаща терапия, която осигурява десетки години пълноценен живот на пациента.
 
 
Повече информация за кампанията, предстоящите активности и за всички въпроси, свързани с ХИВ/СПИН, можете да получите на информационния сайт www.hivtest.bg и горещата линия 0700 10 515 (всеки делничен ден между 11:00 и 17:00 ч.).
 
Партньори:

Още новини и събития

27.11.2014 г. - Пресклуб БТА
На 27 ноември (четвъртък) от 11:00 часа, в Пресклуб БТА (бул. „Цариградско шосе&r ...виж подробно
22.11.2013 г. - Прес клуб БТА
Участие на Национална пациентска организация и Ротаракт клуб София-Тангра в Европейскат ...виж подробно
21.06.2013 г.
„Аз знам!“ достигна до финала на конкурса за най-добър уебсайт, организиран ...виж подробно