РетроЧек ХИВRetrocheckhivtestХИВСПИНHIVAIDSХИВ тестанонимно ХИВ/СПИНсиндром на придобитата имунна недостатъчностХИВ-позитивенизследване ХИВизследване СПИНсимптоми на ХИВ/СПИНрисков сексуален контактнепротектиран полов контактполово предавани болестиинфектиранеантиретровирусенлечение ХИВ/СПИН
Аз знам!
Национална Информационна Кампания
за Изследвания за ХИВ

Лекция на тема СПИН в Технически университет - София

16.12.2010 г. - Технически Университет София - 18:00, зала 1153

На 16 декември 2010 г. (четвъртък) от 18:00 часа в Технически университет София, в ет. 1, блок 1, зала 1153, ще се проведе образователна лекция, посветена на ХИВ/СПИН.

Лектор ще бъде д-р Станимир Хасърджиев, председател на Национална пациентска организация, който ще разясни защо е важно младите да се изследват за ХИВ, как се предава вирусът и по какъв начин всеки може да се изследва за носителство на ХИВ.
 
Ще бъдат представени и трите начина за изследване за ХИВ/СПИН в България: в КАБКИС (Кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ/СПИН), в медицинска лаборатория или чрез тест, закупен от аптека (задължително се извършва от медицинско лице). По време на лекцията студентите ще могат да зададат въпросите си по темата.
 
Лекцията в ТУ София е част от стартиралата кампания за насърчаване изследването за ХИВ „& АЗ ЗНАМ”, която ще продължи до края на февруари 2011 година. Кампанията се организира от Ротаракт клуб София-Тангра, с партньорството на Ротаракт клубове от цялата страна и със съдействието на Национална пациентска организация.

Още новини и събития

27.11.2014 г. - Пресклуб БТА
На 27 ноември (четвъртък) от 11:00 часа, в Пресклуб БТА (бул. „Цариградско шосе&r ...виж подробно
22.11.2013 г. - Прес клуб БТА
Участие на Национална пациентска организация и Ротаракт клуб София-Тангра в Европейскат ...виж подробно
21.06.2013 г.
„Аз знам!“ достигна до финала на конкурса за най-добър уебсайт, организиран ...виж подробно