РетроЧек ХИВRetrocheckhivtestХИВСПИНHIVAIDSХИВ тестанонимно ХИВ/СПИНсиндром на придобитата имунна недостатъчностХИВ-позитивенизследване ХИВизследване СПИНсимптоми на ХИВ/СПИНрисков сексуален контактнепротектиран полов контактполово предавани болестиинфектиранеантиретровирусенлечение ХИВ/СПИН
Аз знам!
Национална Информационна Кампания
за Изследвания за ХИВ

Защо да се изследвам с тест за ХИВ, закупен от аптека?

o    Тестът е бърз и лесен за извършване, резултатът става готов до няколко  минути и е 99% точен.
o    Тестът позволява изследването да се извърши на място, избрано от вас, където ще се чувствате най-комфортно.
o    Можете сам да изберете лицето, което да извърши теста – личен лекар, медицинска сестра или друго лице с медицински познания.
o    Тестът може да бъде направен по всяко време на деня. Допълнително удобство е фактът, че няма специални изисквания за употреба на храна и напитки.
 
Индивидуалният тест е уникален бърз способ за откриване на антитела срещу човешкия имунодефицитен вирус (ХИВ). Той е иновативен продукт за българския пазар, лесен за употреба, напълно дискретен, удобен и 99% точен. Този нов и достъпен начин за изследване за ХИВ в България е допълнителна възможност за ранно диагностициране на вируса на СПИН и започване на поддържаща терапия.
 
Тълкуване на резултатите:
 
Отрицателен резултат: Отрицателният резултат показва, че не са открити антитела срещу ХИВ в организма. Възможно е тестът да не установи наскоро придобита ХИВ-инфекция. Ето защо ако имате съмнение, че може да сте се заразили с ХИВ, е добре тестът да се повтори след 30 дни.
 
Положителен резултат: Ако резултатът от теста е положителен, е необходимо да се направят по-задълбочени изследвания в медицинска лаборатория или в КАБКИС. Положителният резултат от теста не е основание за поставяне на диагноза.
 
Неопределен резултат: Ако контрол лентата на теста не се появи до 30 минути, тестът е невалиден. В този случай трябва да се уверите, че процедурата е извършена правилно и да повторите изследването с нов комплект.

Още за ХИВ